nano-simkort

iPhone 5 blir först ut med nya Nano-SIM

iPhone 5 blir först ut med nya Nano-SIM

Inför lanseringen av iPhone 5 i Sverige har operatörerna nu beställt ett stort antal av de nya standard-simkorten kallade Nano-SIM

Det är Apple iPhone 5 som blir först ut att få den nya typen av simkort. De är ännu mindre än de tidigare Micro-simkorten som redan då var små. Den nya standarden är nu 40 % mindre än dess föregångare. Klicka dig vidare för att läsa mer om nyheten. Läs mer »

Publicerat: 21 september, 2012 18:00
Läs mer

Detta är skillnaden mellan Micro- och Nano-simkort för iPhone

Detta är skillnaden mellan Micro- och Nano-simkort för iPhone

Så här kan Apples iPhone 5 komma att se ut baserat på ansökta patent och rykten om deras kommande smartphone

Första juni 2012 godkände European Telecommunications Standards Institute Apples Nano-simkortsförslag. Det beslutades att det kommer bli den nya standarden för kommande simkort. Nano-simkortet är 40 % mindre än de tidigare, och fortfarande väldigt små, Micro-simkorten. Anledningen till de mindre är att det kommer finnas plats för bland annat större batterier och möjligheter att göra de kommande mobiltelefonerna ännu tunnare. Klicka dig vidare för att se en video med de små delarna till den kommande iPhone 5. Läs mer »

Publicerat: 18 augusti, 2012 15:00
Läs mer

iPhone kan bli först ut med nano-simkort

iPhone kan bli först ut med nano-simkort

Apples nästa generation av iPhone sägs bli först att få det nya mindre nano-simkortet

Det var i juni som European Telecommunication Standards Institute (ETSI) beslutade att nästa generations simkort ska baseras på ett förslag som tagits fram av Apple. Det är betydligt mindre än de tidigare mikrosimkorten som bland annat iPad har i dag. Klicka dig vidare för att läsa mer om de nya mindre simkorten. Läs mer »

Publicerat: 7 augusti, 2012 16:00
Läs mer

Nya Nano-SIM är 40 % mindre än mikrosimkorten

Nya Nano-SIM är 40 % mindre än mikrosimkorten

ETSI har nu beslutat vilket företag som fått sin Nano-simkortstyp godkänd som den nya standarden och nanosimkorten meddelas nu vara 40 procent mindre än micro-simkorten som finns i dag

Nu är det alltså bestämt, men fortfarande hemligt. Det sägs ha blivit Apple som enligt Europeiska telekommunikationsorganet (ETSI) har vunnit i tvisten om vilket företags Nano-simkortstyp som kommer bli den nya standarden efter de tidigare Micro-simkortet. Klicka dig vidare för att läsa mer. Läs mer »

Publicerat: 1 juni, 2012 18:00
Läs mer

Designen på Nano-simkorten bestäms i mitten av maj

Designen på Nano-simkorten bestäms i mitten av maj

Om Nano-simkort kommer bli standard eller inte kommer beslutas den här månaden

Apple har pushat hårt för att just deras design av Nano-simkort ska ersätta de nuvarande mikrosimkorten. Men för bara några månader sedan har Apple slagits mot konkurrerande mobiltillverkare som också vill lansera sin version av de nya Nano-simkorten. Klicka dig vidare för att läsa mer om tvisten om de kommande Nano-simkorten. Läs mer »

Publicerat: 9 maj, 2012 14:00
Läs mer

Apple vill nu ha ”nano-simkort” istället för mikrosimkort

Apple vill nu ha ”nano-simkort” istället för mikrosimkort

Apple vill kunna tillverka ännu mindre och smalare produkter och lobbar för att en ny typ av mindre simkort ska kunna användas i framtida iPhones.

I maj 2011 meddelade Apple att de hade tagit fram en ännu mindre version av dagens simkort som de vill använda i deras kommande produkter. Ett mindre SIM-kort skulle ge Apple möjligheten att tillverka mindre och tunnare enheter än i dag.Klicka dig vidare för att läsa mer. Läs mer »

Publicerat: 21 mars, 2012 14:00
Läs mer